2 ny lo:s

har det blivit de 2 sista dagarna. Även 1 kort till sambon på alla hjärtans dag :-) Har ikväll oxå skickat in mitt bidrag till Stellas skisstävling. Lo:n kommer här under helgen.

LO:s = 20 st
Kort = 9 st
Tradra = 0 kr
Pengar att handla för = 680 kr
Spenderat = 231 kr
Kvar att handla för = 449 kr

Nu är det bara 1 arbetsdag kvar den här veckan :-)

Vad ska du göra för kul till helgen?

Korttävlingen...

hos Landstoken har jag gjort ett bidrag till. Inte mina färger över huvudtaget, men jag känner mig ändå nöjd med det :-) Mottagare finnes, en kompis som fyller 35 år om några veckor.

image13




Bakat!

Igår kom jag mig äntligen för att baka bröd! Var säkert över 1 år sen sist.... Gjorde ett baseat på dinkelmjöl, och det blev kanongott! :-) Nån som vill ha receptet - skriv det i kommentarerna!

Dags för jobbet igen!

Kreativ!

Det är vad jag har varit i eftermiddag och kväll! :-) Gjorde en lo till Stellas skisstävling i eftermiddags. Supernöjd! När jag sitter där och är nöjd ringer det på dörren - kompisen L står där! :-) Inte setts sen början av december! Nyförlovad var hon oxå :-) Så det blev till att göra ett kort ikväll till henne och hennes F. Ska träffa dom i helgen. När jag ändå var i farten så gjorde jag ytterligare 4 kort *ops* Snygg påfyllning på scrapkontot! :-)
Förhoppningsvis fylls även Traderadelen på, har lagt ut en auktion idag. Har fler saker att lägga ut, kommer under veckan!

LO:s = 18 st
Kort = 8 st
Tradera = 0 kr
Pengar att handla för = 610 kr
Spenderat = 231 kr
Kvar = 379 kr

Nu tänkte jag ta och krypa ner under täcket. Efter föregående natt känns det som att jag behöver sova :-)

Take care!

LO

Här kommer min egna tolkning av skissen i inlägget nedanför. Är min äldste brorson A som rockar loss i fjällen :-) Inte jag utan hans föräldrar som tagit kortet och gett det till mig. Tack!

image12


Papprena jag använt är Basic Grey Recess Lecture och 2 olika Bazzill Cardstock samt öljetter.

Skiss 1

Härr kommer den utlovade skissen. Scrapar du efter den vill jag att du länkar till mig när du visar upp din tolkning!

Lycka till!

image11

Scrapat

Orkade scrapa 2 LO igår :-) visserligen tog det typ 3 gånger så lång tid som vanligt men det var riktigt skönt att få sitta och pyssla. Den ena är till Stellas kittävling som pågår fram till 20/4, så den kan jag inte visa ännu. Har inte heller mailat in den till Stellas.... kan ju vara bra att göra det först :-) Den andra gjorde jag till och med en skiss till *wow* ska lägga upp både skiss och lo i eftermiddag/kväll.

LO:s = 17 st
Kort = 3 st
Tradera = 0 kr
Pengar att handla för = 485 kr
Spenderat = 231 kr
Kvar = 254 kr

Kan inte sova...

vilket är väldigt typiskt för mig... *suck* och klockan ringer vid 7... Tur att jag inte ska jobba heldag imorgon. Hade dock lite planer för eftermiddagen,....

Någon som har bra tips på vad jag ska hitta på för att sova????

LO

Har som sagt kommit på benen och lyckats tanka över bilderna från kameran och dessutom fixat en LO i FS så jag kan visa den här!
Bilderna är på mig och sambon och är tagna i november 2007. Gruntanken med dom var att ge våra nära och kära bild på oss! Sen kunde jag ju inte låta bli och scrapa dom heller :-)
Det är en killkompis till oss som tagit dom. Vi är väldigt nöjda! Tack T!

image9

Scrapträff!!!

19-20/4 Rottne, anordnad av Landstoken Självklart är jag anmäld! Var med på träffen i höstas, då precis nybliven scrapare. Sjukt kul! :-) Boendet inte fixat, men det ska lösa sig på något sätt. Tält är dock inte aktuellt :-) Kan ju avslöja att jag kommer vara brun som en pepparkaka....

Tävlingskit

Det var som sagt vad som låg i paketet igår, beställt från Stellas. Beställde det som heter Basic Grey. Kan bli kul att sysselsätta sig med. Alla papper kanske inte är såna jag skulle ha köpt själv, men vad fasiken - det går ju att sälja till någon annan!

Idag har jag inte gjort mycket alls. Sov runt 10-11 timmar inatt och har sovit en stund på eftermiddagen. Så frisk är jag inte. Kämpar fortfarande med maten och vätskebalansen känner jag. Har iaf ätit mer idag än igår vilket är positivt.

Vädret är ingen höjdare idag. Sambon var iväg till gymmet och kom hem i sista sekunden. Ungefär 1 minut efter han kliver innanför dörren öppnar sig himmlen. Vinden är inte rolig den heller. Så jag har det nog ganska bra här i sängen iaf tror jag. Fast det börjar bli drygt...

Fick en avi...

med posten idag. Mitt tävlingskit från Stellas har kommit!!! Ska skicka ner sambon att hämta det åt mig. Inte för att jag kommer orka ta itu med det under helgen, men att få hem det, öppna det och se vad det innehåller! :-) Återkommer med bild!

Äntligen på bättringsvägen

Vände nog inatt tror jag. Vaknade idag utan feber, skönt! Magsmärtorna vill inte riktigt ge med sig, men de är betydligt mildare nu än tex igår. Blir dock ytterligare en dag i sängen för att verkligen vila upp mig. Har ju inte ätit riktig mat sen i tisdags, så den biten ligger jag efter med.

Våra kompisar J & M fick en dotter igår kväll! Grattis!!!! 2 cm kortare och ca 600 gr lättare än sin storasyster :-) Fanns en mening med att jag gjorde ett rosa kort i måndags :-)

Sängliggandes...

Mmmm, har legat sen igår vid 13-tiden. Suger nåt grymt. Är en ganska rastlös typ som gillar när det händer saker omkring mig. Att då dessutom inte kunna äta som vanligt gör inte saken bättre.

Magen gör fortfarande ont, men bubblandet har lagt sig något. Började surfa runt på eftermiddagen idag ang bra tips på vad man ska äta och göra. Hittade då följande text på Sjukvårdsrådgivningens hemsida:

Campylobakter - vanlig magsjukebakterie

De bakterier som orsakar magsjuka hos flest personer i Sverige är campylobakter. Bakterierna är vanliga hos kyckling, men annat kött kan också innehålla smittan. Även hund, katt och vilda djur kan bära på bakterierna. Smittade djur har oftast inga besvär.

För det mesta överförs smitta via mat där bakterierna fått fäste. Dåligt tillagat kycklingkött är vanligaste smittkällan. Sallad kan förorenas genom att man använder samma skärbräda för rått kött och sallad. Även vatten kan föra smittan vidare. Smitta direkt från person till person är ovanligt.

Inkubationstiden är två till sju dagar. Sjukdomen kan variera mycket från person till person. Vanliga symtom är hög feber, allmän sjukdomskänsla, diarré och magont. Men man kan också bära på bakterien utan att ha några besvär. Hälften av alla som drabbas blir bakteriefria inom två veckor, men ofta har man bakterien i avföringen i två till fem veckor. För det mesta läker sjukdomen snabbt. Det är viktigt att dricka mycket och ersätta den vätska kroppen förlorar. Sjukdomen behöver sällan behandlas med antibiotika.

Ungefär 7 000 personer smittas av campylobakter varje år enligt rapporter till svenska smittskyddsinstitutet. En dryg tredjedel av dessa smittas i landet. Förmodligen är det ännu fler som smittas, alla söker inte sjukvård.

Det viktigaste för att förebygga sjukdomen är noggrann hygien när man hanterar och lagar mat, till exempel bör kött vara genomstekt.


Vi blev bjudna på hjort i lördags kväll.... Febern stämmer, magont stämmer och diarré stämmer.... Kan det bli mer jackpot?

Så idag har menyn bestått av lite, lite naturell yoghurt med socker, soppa där jag silade bort allt det goda :-( och vätskeersättningen. Ska ta mig ett par ostkex nu, jag vet - det låter helskumt. Men har läst mig till att sött och salt är bra att få i sig, så jag testar. Kan ju bara gå åt skogen.

Hoppas jag snart är på benen och kan börja scrapa igen! Saknar det något otroligt!!!


Sjuk! :-(

Gick hem från jobbet vid lunch idag. Har legat vaken stora delar av natten pga en krånglande mage, inte gett med sig ännu. Ingen aning om vad det kan vara. Trist är det iaf. Fick feber på förmiddagen och satt med väldigt mkt kläder på mig på jobbet, då insåg jag att det bara var att gå hem. Var dock tvungen att skaka fram vikarier till resten av veckan.

Väl hemma blev det sängen på en gång. Sov ca 2 timmar och när jag vaknade tog jag tempen... 38,1 grader vilket är mkt för mig. Har i vanliga fall svårt att få utslag på febertermometern, men idag var det inga problem.  Sambon åkte förbi Apoteket och köpte div tabletter till mig samt även lite mat så jag klarar mig. Dessutom har han fixat vårt trådlösa bredband så jag kan ligga i sängen och surfa iaf mellan tupplurerna :-)

Det positiva (?) med att ligga sjuk är att man hinner kolla mkt på tv, eller snarare halvse. Idag gick herrarnas korta program i konståkning och det är något jag verkligen gillar. Desto roligare var det att de två svenska som startade kom 5:a och 8:a!!! Av 35 startande! Just är det hockey på tv:n, Växjö-Oskarshamn. Senare blir det sprint för längdskidåkarna.

Har du något bra tips på hur jag kan kurera magen? Det är allmänt orolig och jag illamående till och från och har absolut ingen matlust :-(

Tjingeling!


Har gjort...

2 olika kort ikväll. Det ena kommer jag troligen skicka in till Landstokens korttävling. Är ingen större kortmakare, men tycker det är kul att göra för husbehovet :-) Ska dock sätta mig ner i veckan och kolla igenom ordenligt på Kortmakarens hemsida och beställa några stämplar tror jag. Är kul att få göra något annat än enbart lo:s. Kommer visa kortet till tävligen här när jag fotat och skickat in det.

Det andra kortet blev ett impulskort till sambon. Han mår inte så bra heller, kanske sjukstuga tillsammans på g? Iaf så tyckte jag att han behövde lite uppmuntran!

Sängdags! Natti natti!

Mår inget vidare...

idag känner jag. Började redan imorse i duschen - förkylning på g tror jag. Kommer till jobbet och hostar direkt som en tok och har hållt på så hela förmiddag :-( Ryggen är iaf bättre idag! Alltid något!

Snart dags för lunch, mina goda plättar jag gjorde i söndag!

Ingen bra måndag...

dessvärre! Fick ont i ryggen redan igår kväll. Försökte lätta upp det med smärtstillande och vetevärmaren, men utan effekt. Lyckades iaf få sova någorlunda inatt. Idag på dan tog jag smärtstillande igen, men har nog aldrig varit med om att det tagit närmare 3 timmar innan effekten kommit... så när jag kände att den kom laddade jag på med nya tabletter. Fick bort smärtan så pass att jag kunde ta en långsam promenad ikväll. Har en läkarordination som säger att jag ska promenera och träna trots smärta. Känns lite bakvänt ibland, men jag har de sista veckorna lyssnat mer på detta och börjat följa det. Kan nog ana varför jag ska träna när jag har värk. Den blir inte lika intensiv och försvinner snabbare! Så nu ska jag snart bädda ner i den kalla sängen tillsammans med en uppvärmd vetevärmare :-) och förhoppningsvis få sova inatt också. Såg att det är fullmåne, så vi får väl se hur det går!

Nytt utseende...

på bloggen blev det ikväll. Roade mig med det, men är väl inte klar med allt tror jag. Gillade inte riktigt den skarpa gröna färgen. Tur att jag har en sambo som kan mer ang datorer än mig :-) Helt hopplös vad det gäller programering, men jag försöker lära mig!

Har inte blivit något scrapat idag tyvärr :-( Dock blev det en nästan 1 ½ timme lång promenad mitt på dagen. Solen sken och blåsten var betydligt lugnare än igår! Helt underbart! Längesedan jag gick en så lång promenad i dagsljus. Har verkligen saknat det.

Ska strax räkna samma veckans antal steg *spännande* I fredags blev det nämligen inte speciellt många :-( Blir nog sämre resultat än förra veckan, men det är bara att ta nya tag!

Photoshop

är äntligen installerat på min dator! :-) Kan bli riktigt kul under våren! Nu ska jag bara lära mig alla funktioner, så är det någon som vet ett bra forum, gärna på svenska, där man kan få bra tips så tar jag tacksamt emot info om det!

Trött

Jisses vad trött jag är idag. Kan ju bero på att vi kom hem 2.30 imorse och sen tog det ett tag innan jag somnade och vaknade tyvärr redan vid 9 :-( Det positiva är att vädret iaf är hyfsat idag, sol skiner igenom molnen lite. Har dock ingen riktig koll på blåsten. Igår blåste det något grymt. Bilen var svårkörd både dit och hem, ryckte rejält i den.
Kvällen var dock suveränt trevlig. God mat och bra sällskap! Tack! :-) Dottern V i familjen visade sig vara ett riktigt charmtroll. Fyllde 1 år nu i veckan. Vi har inte hittat någon ledig helg på hela hösten att träffas, vilket är skam! Men det få vi se till att ändra på under våren! Det är ändå bara 12 mil mellan oss.... Men, ibland blir det så och det är inte mkt att göra åt.

Trots tröttheten tänkte jag ge mig ut på en skön och lång promenad och förhoppningsvis orka scrapa lite ikväll. Väntar med stor spänning på att våra kompisar J & M ska få sitt andra barn... Redan 7 dagar sent... M tror själv att parveln kommer runt den 27:e :-) Ett kort till dom och den nyfödda är tanken, när jag vet könet :-)

Har ju skrivit ett antal gånger att jag ska installera Photoshop på datorn... Nu har vi, dvs sambon och jag, kommit på att jag måste (!!!!) installera om datorn och då kan jag likväl vänta med att installera PS.... Vet ju i vilken takt vi brukar göra såna tråkiga saker, så det lär väl tyvärr dröjja... Datorn är ändå 1½ år nu, så det är läge att göra det... Ska installera XP Pro så jag kan logga in på jobbets servern m.m hemifrån. Tyvärr så behövs det ibland, jobba hemifrån alltså. Kanske är bra om man har en dålig vecka och blir liggandes sängen....

Jaja, långt inlägg blev det. Var inte mening.

Over and out!

Skön lördagsförmiddag....

i sängen har det blivit. Eller förmiddag... har väl gått över till eftermiddag nu :-) Sov till 9, sambon till nästan 11 :-) Ganska slitna båda två efter veckan som gått. Gick ut för att köpa lite färskt bröd, med kameran i högsta hugg. Fick några bra bilder och drygt 2500 steg på räknaren! Efter att ha ätit god brunch har vi kollat på damernas störlopp och sen damernas skidskytte. Nu börjar det bli dags att åka till L & A och deras dotter V för en trevlig eftermiddag och kväll. Lite orolig för vädret bara. Blåser något fruktansvärt utanför fönstret, och då har vinden ännu inte kulminerat :-( Har iaf lyckats ta mig in på Vägverkets hemsida och kollat av läget, och det är tur att vi åker söderut, norrut ligger det ett par träd över vägen.

Bilderna från förmiddagen kommer jag lägga upp imorgon när jag förhoppningsvis är något piggare :-) och även kanske ha fått Photoshop installerat, för dit har jag inte kommit ännu :-)

Ha en bra lördag i blåsten och njut av lyckan att få stanna inne med gott samvete!

Äntligen helg....

vilket är välbehövligt! Ska njuta av att vara ledig tillsammans med sambon, äta gott, träna lite och träffa ett par vänner! Men först en sväng på stan, har inte varit nere på stan på 2 veckor. Tar mig max 5 min att gå dit.... Visar hur mkt jag har jobbat!

Ha en bra helg så hörs vi!

Nya lo:s

Har laddat över dom från kameran nu, fotade redan igår (?) minnet är bra med kort :-)

image8

Lovade fler bilder från Kreta-resan och här är lite mer bevis på det dåliga vädret! Inte för att vi kan grekiska, men vi kunde ändå förstå att även dom var förvånade över det dåliga vädret. Mittenbilden, med palmen mitt i, är tagen från vårt hotellrum. Kan ju tillägga att det inte bara var jag och sambon på den resan, utan även mina föräldrar, min bror med fru och deras 3 barn.... då var barnen 5 & 3 år... inte helt lätta att sysselsätta! :-)

Nu har det blivit sängdags för mig. Känns att det är torsdag! Härligt med helg snart!

Ha det bra i gråvädret!

2 nya lo:s

Lyckades fota två nya lo jag gjorde i lördags när jag var hos Anna och scrapade. Inga kanonbra bilder, men scannern och jag pratar inte samma språk, scannern och datorn pratar verkligen inte samma språk. Ska se om vi kan lösa det under helgen kanske, sambon och jag.

image6

Kalmar Slott, bilden är tagen på juldagen 2006 på en mysig promenad.


image7

Bild från bilen på vägen ner mot Elafonisos, Kreta. Tillbringade 1 vecka där oktober 2006 och vi hade verkligen riktig otur med vädret. Den enda gången vi lyckades få sol var när vi körde över 2 timmar till just Elafonisos. :-( Scrapade en bild till alltomscrap.se cc, som visar vårt urusla väder! Ska försöka fota den idag.

Frukostdags och sen jobbet igen!

Ha en kanonbra onsdag så återkommer jag troligen ikväll med rapport från dagens träning!

God chokladkaka

Lovade Anna "mitt" recept på kladdkaka, ursprungligen hämtat ur Rosendals trädsgårdscafés ljuvliga kokbok!


Fransk kladdig chokladkaka
175°C
100 gr smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1½ dl vetemjöl
En nypa salt

Starta ugnen. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter. Smält smöret. Blanda ner alla ingredienser i det smälta smöret och blanda väl. Häll smeten i den smorda formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Pudra kakan med florsocker innan servering. Serveras med vispad grädde eller vaniljglass.

LO

Här kommer en lo, gjord utifrån en skiss som återfinns här , fick dock aldrig tummen ur och skickade in mitt bidrag.
422194-2


LO:n är döpt till "ringblommor" lite av en ordvits. Det är sambon som lekt lite med orden :-)

Som sagt, ursäkta den dåliga kvaliteten på bilden, men mörkt ute och inget Photoshop installerat så det få bli som det blir just nu.

Min scraphörna

Har sett att många har fotat sina scraprum/hörnor m.m. Jag har verkligen en hörna. Allt har verkligen sin plats och så fort nåt inte står på sin plats ser det rörigt ut - vilket det oxå är!

image1


Är bara en plats till Cuttelbugen jag fortfarande inte har som saknas! Blir till att spara pengar och skapa plats under våren!

Ska se om jag kan ladda upp ett par lo:s jag gjort efter julen, ljuset är som sagt inte det bästa. Och idag när  solen sken åkte jag till IKEA istället och handlade fler lådor ur Kassett-serien. Jaja, får återkomma med dessa bilder längre fram när jag även installerat Photoshop på datorn!

RSS 2.0